Maku

Täytetyt kesäkurpitsankukat

25 min
5
0

Täytetyt kesäkurpitsankukat

Kantarelleilla ja juustolla täytetyt ja rapeiksi paistetut kesäkurpitsankukat ovat superherkkua! Pehmeän juustoisen sisuksen ja rapsakan pinnan yhdistelmä hipoo täydellisyyttä.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplkesäkurpitsan kukkaa

Täyte

  • 1 kplsipulia (pieni)
  • 2 dlkantarelleja (pieniä)
  • 1 rklvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 rklparmesaanijuustoa (raastetta)
  • 2 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 60 gmozzarellajuustoa (8 minimozzarellapalloa)

Friteeraustaikina

  • 2 kplmunaa
  • 1 rklvettä
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsormisuolaa

Lisäksi

  • Paistamiseen 2 dl rypsiöljyä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Poista kesäkurpitsan kukista emi ja verholehdet. Huuhtaise kukat ja anna niiden kuivua paperin päällä.

Hienonna sipuli. Paista kantarellit ja sipuli voissa. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää parmesaaniraaste ja yrttisilppu. 

Täytä kukat sienillä ja mozzarellapallolla. Kierrä terälehdet suppuun sormin.

Riko munat syvälle lautaselle, lisää vesi ja riko munien rakenne haarukalla. Mittaa toiselle lautaselle jauhot ja mausta ne suolalla.

Kaada öljy kasariin tai paistinpannulle. Kuumenna 180-asteiseksi.

Kääntele kesäkurpitsankukat ensin munassa, sitten vehnäjauhoissa.

Paista kukat öljyssä rapeiksi ja vaaleanruskeiksi. Valuta hetki paperin päällä ja tarjoa täytetyt kesäkurpitsankukat heti. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä