Maku

Täytetyt jättisipulit

1 h 10 min
5
0

Täytetyt jättisipulit

GL
KA
MU
0
5
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kpljättisipulia

Vuokaan

  • 1000 gmerisuolaa (karkea)

Täyte

  • 1/2 dllinssejä
  • 1 kplporkkanaa (kuutioituna)
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlmuskottipähkinää
  • 1 rklsiirappia
  • 400 gpaseerattua tomaattia
  • 50 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN55 min

Halkaise sipulit, poista halutessasi kuoret ja koverra sisus niin, että sipuliin jää jäljelle uloimmat kerrokset. Kaada merisuola uuninkestävään vuokaan ja aseta koverretut sipulinpuolikkaat karkean suolan päälle.

Silppua sipulin sisukset ja huuhdo linssit juoksevalla, kylmällä vedellä. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sipulisilppu, linssit ja porkkanakuutiot pannuun.

Kypsennä miedolla lämmöllä, pannun sisältöä silloin tällöin käännellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää mausteet, siirappi ja paseerattu tomaatti. Hauduta 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä. Annostele täyte sipuleihin ja ripottele juustoraaste päälle. Kypsennä täytettyjä jättisipuleita 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tarjoa täytetyt jättisipulit raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä