Maku

Täytetyt bagelit – rapeiden leipien välissä ihastuttaa kuohkea munakokkeli!

15 min
KA
0
0

Täytetyt bagelit aloittavat viikonloppusi lempeästi, kun täytät leivät kuohkealla ja sopivan valuvalla munakokkelilla. Belgiassa kokkelibagelien väliin lusikoitiin munan lisäksi lämmintä bearnaisekastiketta ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Belgialaisesta aamiaispaikasta inspiraation saaneet täytetyt bagelit kannattaa nauttia heti, kun leipä on rapeaa ja munakokkeli lämmintä.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (2 annosta)

  • 2bagelia

Munakokkeli

  • 4munaa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 4 rklmajoneesia
  • 1/4 kurkkua (viipaloituna)
  • 1 dlituja (esim. parsakaali-silmusalaattia)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Täytetyt bagelit valmistuvat helposti näin:

  1. Halkaise ja paahda bagelit.
  2. Valmista munakokkeli. Riko munat kulhoon. Vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon kerma ja mausteet.
  3. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää munaseos. Sekoita lastalla hiljalleen koko ajan. Lopeta, kun kokkeli on koostumukseltaan vielä löysähköä. Tämä vie noin 4 minuuttia.
  4. Voitele bagelit majoneesilla ja jaa kurkut, idut ja munakokkeli niiden väliin.

Vinkki!

Majoneesin tilalle sopii myös valkokastikkeen rippeet.

MITÄ PIDIT?
0