Maku

Täytetyt avomaankurkut

55 min
MU
GL
5
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplavomaankurkkua
  • 2 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 1/2 kplpunaista paprikaa
  • 1 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 50 gjuustoa (raasteena)

Koristelu

  • 1 dltuoreyrttiseosta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Leikkaa pestyistä avomaankurkuista pitkittäin kustakin viipale kanneksi. Koverra kurkun sisukset palloraudalla tai lusikalla ja hienonna malto. Pane koverretut kurkut uuninkestävään vuokaan, sipaise koverruspintaan juoksevaa hunajaa ja mausta kurkkujen sisäpuoli suola- ja pippuriripauksella. Aseta kannet kurkkujen väliin.

Kuori ja silppua sipuli. Silppua siemenettömiksi käsitellyt paprikanpuolikas ja chili. Paahda jauheliha murumaiseksi paistinpannussa. Lisää kurkku-, sipuli-, paprika- ja chilisilput joukkoon. Kypsennä miedolla lämmöllä, silloin tällöin pannun sisältöä käännellen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa täyte avomaakurkkuihin, ripottele juustoraastetta päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Nosta kannet vinottain avomaakurkkujen päälle ja koristele täytetyt avomaakurkun kukinnoilla tai tuoreyrteillä. Tarjoa halutessasi rapeakuorisen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
5