Kotivinkki

Täytetty porsaan ulkofilee

1 h 40 min
0
0

Täytetty porsaan ulkofilee

Täytä porsaan ulkofilee pekoni-sienitäytteellä ja kääri rullalle.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 ½ kgporsaan ulkofileetä

Täyte

  • 170 gpekonia
  • 200 gkantarelleja tai suppilovahveroita
  • 1sipuli
  • 150 gruohosipulituorejuustoa
  • 3yrttejä hienonnettuna
  • (ruohosipulia, lehtipersiljaa ja timjamia)
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

1. Kuivaa porsaan ulkofilee ja poista siitä mahdollinen rasvakerros.
2. Leikkaa filee auki kirjan tapaan kahteen suuntaan niin, että siitä muodostuu levy. Nuiji liha noin 1,5 cm:n paksuiseksi.
3. Paloittele pekoni ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista pekonipalat paistinpannulla ja siirrä ne sivuun talouspaperin päälle. Paista sienet ja sipuli. Yhdistä pekonit sieni-sipuliseokseen.
4. Levitä tuorejuusto lihalevylle ja jaa sieni-sipuliseos päälle. Ripottele lopuksi pinnalle hienonnettuja yrttejä.
5. Kääri liha kääretortun tapaan napakaksi rullaksi.

6. Sido rulla puuvillalangalla tai hammastikuilla, jotta se pysyy koossa kypsennyksen ajan. Rouhi pintaan pippuria.
7. Kypsennä fileerullaa 170-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti.
8. Kääri rulla folioon ja anna sen vetäytyä noin 10 minuutin ajan. Leikkaa täytetty porsaan ulkofilee viipaleiksi ja aseta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä