Täytetty leipäkranssi – aurinkoisen pyörylän sisuksista paljastuu reilusti broileria, kasviksia ja fetaa
2 h 5 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 35 minTäytetyn leipäkranssin herkullisuuden salaisuus löytyy mehevästä täytteestä. Broilerin, kasvisten ja fetan yhdistelmä toimii aina, eikä täytteessä ole säästelty myöskään määrän suhteen.
0
Kuvat
Julkaistu 11.12.2019

Täytetty leipäkranssi – aurinkoisen pyörylän sisuksista paljastuu reilusti broileria, kasviksia ja fetaa
Reseptin ainekset (15 annosta)
Taikina
- 2½ dlmaitoa tai vettä
- 25 ghiivaa
- 1 tlsuolaa
- 1 rklsiirappia
- ½ dluunipaahdettuja vehnäleseitä (Fazer Alku)
- 5½ dlvehnäjauhoja
- 25 gvoita tai margariinia
Täyte
- 2broilerinfileetä
- ½parsakaali
- 2kevätsipulia
- ½keltainen paprika
- 100 gfetajuustoa
- 3 dlmozzarellajuustoraastetta
- 1½ tlcurrya
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlchilihiutaleita
Voitelu
- 1kananmuna
Pinnalle
- ½ dlsiemensekoitusta
Täytetty leipäkranssi valmistuu näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja leseet.
- Alusta jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
- Valmista täyte. Kypsennä broilerinfileet uunissa tai pannulla. Jäähdytä ja kuutioi pieniksi paloiksi.
- Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipulit ja kuutioi paprika. Murenna feta joukkoon. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla, pippurilla, currylla ja chilillä.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla 50 × 40 -senttiseksi levyksi. Lusikoi täyte levylle pitkän sivun reunaan.
- Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä vastakkaiselle pitkälle sivulle noin 1,5 sentin suikaleita levyn keskeltä reunaan päin.
- Rullaa levy täytereunasta lähtien niin, että suikaleet rullautuvat rullan pintaan. Taivuta rulla kranssiksi ja kiinnitä päät nipistämällä yhteen.
- Kohota kranssia vielä 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemensekoitusta.
- Paista leipäkranssia 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä viipaleiksi.

Vappu Pimiän Välimeren leipä – "Tätä ihanuutta voi muunnella loputtomiin aineksia vaihtamalla"
Maku

Leipäkranssi ja camembertjuustosula
Kotivinkki

Leipäkranssi briejuustolla
Maku

Leipäpaistos – nostalgiaa henkivä iltapala, joka maistuu koko perheelle
Kotivinkki

Täytetty maalaisleipä tainnuttaa nälän nopeasti – koverretun leivän sisältä löytyy salamia, kalkkunaa ja juustoa
Kotivinkki

Helppo leipä
Kotivinkki

Kulinaarin leipä
Maku

Focaccia juureen – sisältä mehevä ja päältä ihanan rapea italialainen peltileipä
Maku