Kotivinkki

Täytetty leipäkranssi – aurinkoisen pyörylän sisuksista paljastuu reilusti broileria, kasviksia ja fetaa

2 h 5 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h 35 min
Täytetyn leipäkranssin herkullisuuden salaisuus löytyy mehevästä täytteestä. Broilerin, kasvisten ja fetan yhdistelmä toimii aina, eikä täytteessä ole säästelty myöskään määrän suhteen.
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (15 annosta)

Taikina

  • 2½ dlmaitoa tai vettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsiirappia
  • ½ dluunipaahdettuja vehnäleseitä (Fazer Alku)
  • 5½ dlvehnäjauhoja
  • 25 gvoita tai margariinia

Täyte

  • 2broilerinfileetä
  • ½parsakaali
  • 2kevätsipulia
  • ½keltainen paprika
  • 100 gfetajuustoa
  • 3 dlmozzarellajuustoraastetta
  • 1½ tlcurrya
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlchilihiutaleita

Voitelu

  • 1kananmuna

Pinnalle

  • ½ dlsiemensekoitusta
Tulosta

Täytetty leipäkranssi valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja leseet.
  2. Alusta jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
  3. Valmista täyte. Kypsennä broilerinfileet uunissa tai pannulla. Jäähdytä ja kuutioi pieniksi paloiksi.
  4. Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipulit ja kuutioi paprika. Murenna feta joukkoon. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla, pippurilla, currylla ja chilillä.
  5. Kauli taikina jauhotetulla alustalla 50 × 40 -senttiseksi levyksi. Lusikoi täyte levylle pitkän sivun reunaan.
  6. Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä vastakkaiselle pitkälle sivulle noin 1,5 sentin suikaleita levyn keskeltä reunaan päin.
  7. Rullaa levy täytereunasta lähtien niin, että suikaleet rullautuvat rullan pintaan. Taivuta rulla kranssiksi ja kiinnitä päät nipistämällä yhteen.
  8. Kohota kranssia vielä 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemensekoitusta.
  9. Paista leipäkranssia 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä viipaleiksi.
MITÄ PIDIT?
0