Täytetty kurpitsa

1 h 40 min
5
0

Täytetty kurpitsa

Uunissa kypsäksi haudutettu kurpitsa on täytetty kaikella hyvällä. Se on täydellinen sadonkorjuuruoka, jossa kurpitsa on pääosassa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • n. 1,5 kgkurpitsa (hokkaido)

täyte

  • 50 gpinaattia
  • 4-5 kplvalkosipulin kynsiä
  • 1 kplomena
  • 50 gvaaleaa leipää
  • 100 gjuustoa (manchego)
  • 1 dlruokakermaa
  • 1,5 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Leikkaa kurpitsasta hattu pois ja kaavi siemenet.

Valmista täyte pilkkomalla pinaatinlehdet, valkosipulit, omena. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja revi sekaan hieman leipää.

Paloittele juusto ja lisää se myös seokseen. Lisää lopuksi kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Painele täytettä kurpitsan sisään tiiviisti. Täytettä saa jäädä hieman yli pinnan, sillä se painuu kypsyessään. 

Laita kurpitsan hattu päälle ja paista 60 minuuttia 200 asteessa. Ota hattu pois ja jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia, jotta täytteen pinta saa hieman väriä. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä