Maku

Täyteläinen suklaakakku ja portviini-karpalot

0
0

Täyteläinen suklaakakku ja portviini-karpalot

Melkein jauhoton suklaakakku on tuhdin täyteläinen - taikinaan sekoitetaan ainoastaan ruokalusikallinen jauhoja! Helposti valmistuvan kakun päälle on ihana lusikoida portviinissä uineita kuivattuja karpaloita. Nauti pala kakkua, vaikkapa pienen portviinlasillisen kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 200 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 5 kplkananmunaa
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 100 gkuivattuja karpaloita
  • 1 dlportviiniä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Pingota irtopohjavuoan (22 cm) pohjan väliin leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.

Paloittele suklaa ja voi keraamiseen tai metalliseen kulhoon, ja nosta se hyöryävän vesikattilan päälle. Sulata suklaa ja voi välillä sekoitellen kunnes seos on tasaisen sulanutta. Nosta kulho vesihauteen päältä ja sekoita joukkoon sokeri. Anna jäähtyä hetki.

Sekoita kulhossa seokseen kananmunat yksi kerrallaan, jokaisen jälkeen hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita kunnes taikina on tasaista.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia kunnes kakun reunat ovat kypsät ja keskiosa hyytynyt.

Liota kuivattuja karpaloita portviinissä tunti. Lusikoi karpaloita ja viiniä kakun päälle. Raasta pinnalle suklaata.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä