Maku

Täyteläinen suklaajuustokakku

4 h 20 min
4
0

Täyteläinen suklaajuustokakku

Hyydytetty suklaajuustokakku on rakenteeltaan keveä ja suklaamoussemainen, mutta yksi pala tätä tavaraa riittää tyydyttämään makeannälän takuulla.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 200 gDominokeksejä
  • 70 gvoita

Täyte

  • 200 gtummaa suklaata (n. 60-70 %)
  • 1/2 dlNutellaa
  • 400 gtuorejuustoa
  • 300 granskankermaa
  • 1 dlsokeria
  • 4 dlkuohukermaa
  • 7 kplliivatelehteä
  • 1/2 dlmaitoa

Lisäksi

  • kaakaojauhetta

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit täytteineen hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti, sekoita siihen Nutella ja laita sivuun jäähtymään. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri. Kääntele hieman jäähtynyt suklaasula joukkoon.

Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti.

Lämmitä maito kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai mielellään yön yli.

Koristele ennen tarjoamista kaakaojauheella.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä