Täydellisen tahmea lakritsifudge

12 h 20 min
5
0

Täydellisen tahmea lakritsifudge

GL
MU
0
5
Raakalakritsijauhe antaa lakritsifudgelle hienostuneen lakritsin maun ja tuloksena on ihana lakritsin ja toffeen ystävän namu. Tämä lakritsifudge on täydellisen tahmeaa!
Teksti Tanja Pellikka, Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 3 dlsokeria
  • 2 dlsiirappia (glukoosisiirappia)
  • 1 dlsiirappia
  • 1 rkllakritsijauhetta (raakaa, Urtekram)
  • 2 tlelintarvikeväriä (mustaa, Dr. Oetker)

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Valmista lakritsifudge näin:

Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirapit.

Pane kattilaan elektroninen lämpömittari ja kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua reippaasti poreillen, kunnes mittari näyttää 118 astetta. Ota kattila liedeltä ja anna poreilun laskea.

Mausta fudgemassa lakritsijauheella. Sekoita musta elintarvikeväri massan joukkoon niin että massa jää hiukan raitaiseksi.

Kaada fudgemassa leivinpaperoituun vuokaan (15 cm x 15 cm). Anna massan jäähtyä ja kiteytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Leikkaa fudgelevy kylmänä veitsellä 3 cm x 3 cm:n paloiksi. Säilytä fudget jääkaapissa tiiviissä rasiassa toisista irrallaan, sillä ne tarttuvat herkästi kiinni toisiinsa. Voit myös kääräistä palat leivinpaperiin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä