Kotivinkki

Mehevä mustikkapiirakka

40 min
4.8
0

Mehevä mustikkapiirakka saa makua kaurasta, jota on paitsi pohjassa, myös pinnalla. Piirakka syödään tietenkin vaniljakastikkeen kera. Kurkkaa resepti!
Tulosta
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki

Ainekset (8-10 palaa)

Mehevän mustikkapiirakan taikina

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1kananmuna
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • rasvaa vuoan voiteluun

Täyte

  • 5 dlmustikoita
  • 1 dlhillosokeria
  • 2 tlperunajauhoja päälle

Päälle

  • 1 rklkauraryynejä
  • 1 rklmantelirouhetta
  • vadelmia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Mehevä mustikkapiirakka leivotaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Jos haluat, jätä osa taikinasta ristikoksi piirakan päälle. Voitele vuoka ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita mustikat, hillosokeri ja perunajauhot keskenään. Kaada seos pohjan päälle. Pyörittele lopputaikinasta nauhoja ja asettele ne ristikoksi piiraan päälle. Paista piirasta 225-asteisen uunin alatasolla 20–25 minuuttia.
  5. Paahda kauraryynejä ja mantelirouhetta kuumalla, pinnoitetulla pannulla muutama minuutti.
  6. Jäähdytä mustikkapiirakkaa hieman ja laita sen päälle kauraryynimantelirouhe ja vadelmat.

Vinkki!

Tarjoile mustikkapiirakka vaniljakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.8