Täydellinen uunikana ja appelsiinikastike

Reseptin ainekset (6 annosta)
Uunikana
- 1.5 kgkokonainen kana
- 1 kplsitruuna (luomu)
- 1 kplappelsiini (luomu)
- 1 rkltuoretta salviaa
- 1 rkltuoretta rosmariinia
- 5 rklvoita
- 2 kplsipulia
- 1 rkloliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Appelsiinikastike
- paistonestettä
- 1 dlappelsiinin mehua
Huuhtele ja kuivaa kana. Jos käytät pakastekanaa, sulata se jääkaapissa vuorokauden ajan.
Pese sitruuna ja appelsiini. Raasta puolet molempien kuoresta hienoksi raasteeksi. Hienonna salvia ja rosmariini.
Sekoita voihin sitruunan ja appelsiinin kuorta, salvia ja rosmariini.
Irrota edestä lähtien nahkaa varovasti lihasta. Työnnä nahkan alle maustevoita. Painele voita nahkan alla ympäri kanaa aina koipiin saakka. Pujota nahkan alle muutama kokonainen salvianlehti.
Pilko sitruunasta ja sipulista muutama lohko ja laita ne kanan sisälle. Sido koivet yhteen napakasti narulla.
Voitele kanan pinta oliiviöljyllä. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
Lohko sipuli ja asettele palat uunivuoan pohjalle. Nosta kana sipulipedin päälle.
Paista kanaa kuumassa uunissa 225 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista tunti.
Nosta kana isolle tarjoilulautaselle, ja anna levätä hetki.
Valmista kastike. Kaada paistoneste uunivuoasta kattilaan siivilän läpi. Purista paistonesteen joukkoon yhden appelsiinin mehu.
Kiehuta kastiketta kunnes se on tiivistynyt noin puoleen. Sivele kana kastikkeella ja tarjoile loput kastikekannusta.
Kokeile maustevoissa myös muita yrttejä, vaikkapa timjamia ja rakuunaa! Kanan nahkan alle työnnetty maustevoi tekee kanasta mehukkaan.