Kotivinkki

Täydellinen suklaabrownie

45 min
0
0

Täydellinen suklaabrownie

Syntisen hyvän suklaabrownien pinta on suklaatuorejuustoa. Pohjataikinaa maustaa Marianne-rouheinen suklaa.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 pientä palaa)

  • 250 gvoita tai margariinia
  • 2 ½ dlsokeria
  • 100 gmaitosuklaata (esim. Marianne Crisp)
  • 1 ½ dlpekaanipähkinää rouheena
  • 1 dltummaa kaakaojauhetta
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 4kananmunaa
  • 1 pktsuklaatuorejuustoa (160g)
  • 1kananmunan keltuainen

Koristeluun

  • ½ dlpekaanipähkinää rouheena
  • 50 gmaitosuklaata

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

1. Pane kattilaan nokareiksi leikattu voi ja sokeri. Anna voin sulaa ja seoksen lämmetä. Paloittele suklaa.

2. Lisää sekaan paloiksi pienityt suklaat ja nosta kattila sivuun liedeltä. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut seokseen.

3. Yhdistä keskenään pekaanipähkinärouhe, kaakaojauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos suklaaseokseen.

4. Anna taikinan jäähtyä hiukan ennen kuin lisäät joukkoon kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi  leivinpaperilla vuorattuun lasagnevuokaan (n. 25 x 35 cm).

5. Notkista suklaatuorejuusto keltuaisella. Nostele seosta nokareina brownietaikinan pintaan. Levitä nokareita hieman lusikalla. Paista brownielevy uunin keskitasolla 185–200 -asteessa noin 25 minuuttia. Anna suklaabrownien jäähtyä vuoassa ennen leikkaamista.

6. Koristele suklaabrownien pinta pekaanipähkinämurskalla ja vesihauteessa sulatetulla suklaalla.

Suosittelemme myös:

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä