Maku

Tatti-tomaattikeitto

30 min
4
0

Tatti-tomaattikeitto

KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gtatteja (puhdistettuja)
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä (mieto)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 rklohratärkkelystä
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 5 dlkasvislientä
  • 1 rklhunajaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Paloittele tatit pieniksi. Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja hienonna chili.

Kuullota sipulit ja chilit öljyssä kattilan pohjalla. Lisää tatit ja paista käännellen, kunnes neste on lähes haihtunut.

Ripottele päälle ohratärkkelys. Kumoa joukkoon paseerattu tomaatti, kasvisliemi, hunaja ja suola.

Kuumenna tatti-tomaattikeitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

Hienonna joukkoon tuore basilika, säästä osa tatti-tomaattikeiton pinnalle.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä