Maku

Tatti-lammaskeitto

1 h 15 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gherkkutatteja
  • 300 glampaanlihaa (luullista)
  • 15 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 5 kplperunaa
  • 2 kplsipulia

Lisäksi

  • 1 dlkivettömiä oliiveja
  • 1 kplsuolakurkkua
  • 1 rklpersiljaa (silputtua)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Pieni siistityt herkkutatit. Kaada päälle puolet kylmästä vedestä ja kiehauta sienet. Kuori pois pinnalle muodostuva vaahto. Pane lampaanliha toiseen kattilaan ja kaada päälle loput vedestä. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois pinnalle muodostuva vaahto. Yhdistä sienisiivut keitinvesineen lampaanlihan sekaan kattilaan ja lisää sekaan suola. Anna keiton muhia hiljalleen noin 45 minuuttia. Lisää sekaan kuoritut, lohkotut perunat ja sipulit. Keitä vielä noin 20 minuuttia, lisää oliivit ja pilkottu suolakurkku ja persilja. Tarkista maku. Nauti keitto smetanan tai ranskankermanokareen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0