Tattarivohvelit

45 min
0
0

Tattarivohvelit

Vohvelit saavat makua ja kuitua tattarijauhoista. Voit paistaa ne vohveliraudalla tai silikonimuotissa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 3 kplmunaa
  • 4 dltäysmaitoa (tai soija-, kaura- tai mantelimaitoa)
  • 1 dlkivennäisvettä
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltattarijauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/2 dlvoisulaa (tai juoksevaa margariinia)

Paistamiseen

  • voita tai juoksevaa margariinia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito ja kivennäisvesi.

Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi rasva.

Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

Paista taikinasta vohveleita kuumalla vohveliraudalla tai silikonisessa vohvelimuotissa.

Jos käytät vohvelirautaa, sivele se rasvalla ennen taikinan lisäämistä.

Muotilla paistaessasi nosta se leivinpaperin päälle pellille. Voitele muotti ja annostele siihen taikinaa. Paista vohveleita 225-asteisen uunin keskitasolla 11–13 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Kumoa vohvelit ja paista vielä 3–4 minuuttia, kunnes toinenkin puoli saa kauniin värin.

Tarjoa vastapaistetut vohvelit marinoitujen parsojen, kirsikkatomaattien ja mozzarellan kera.

Vinkki!

Belgialaiset vohvelit paistuvat silikonimuotilla käryttömästi uunissa. Muotteja myy esimerkiksi Tupperware.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä