Kotivinkki

Taskuleipä

2 h 10 min
0
0

Taskuleipä

Taskuleipä on mainio tarjottava vaikkapa illanistujaisiin. Kauli taikina levyksi, täytä ja laskosta vuokaan. Revi uunituoreesta leivästä maukkaita suupaloja.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Taikina

  • 3 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsiirappia
  • 5-6 dlhiivaleipävehnäjauhoja
  • 25 gvoita

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • (esimerkiksi aurinkokuivatulla tomaatilla tai yrtillä maustettua)
  • noin 10 kplaurinkokuivattuja tomaatteja
  • ½–1 dltuoretta basilikaa tai rukolaa

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN40 min

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Sekoita suola, siirappi ja noin puolet hiivaleipäjauhoista nesteeseen.

2. Lisää loput jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Sekoita taikinaan viimeisen jauhoerän yhteydessä myös pehmeä rasva.
3. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, eli noin 30 minuuttia.

4. Kauli taikinasta noin 30 cm x 40 cm:n kokoinen suorakaide.
5. Levitä levyn päälle tuorejuusto, hieman hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit sekä hienonnettu basilika tai rukola.
 

6. Taita levyn pitkät sivut päällekkäin. Leikkaa levy noin 8 cm leveiksi paloiksi. Taita nämä palat vielä kaksinkerroin.
 

7. Asettele taikinapalat löyhästi (pystyyn ja) peräkkäin voidellun 1,5 litran vetoiseen leipävuokaan. Anna taskuleivän kohota liinan alla 30 minuuttia.
8. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes taskuleipä on kauniin ruskea ja leivän pohjaa koputettaessa kuuluu ontto kumina.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä