Tartiflette

50 min
0
0

Tartiflette

Tartiflette on herkullinen vaihtoehto racletelle ja valmistuu ilman raclettegrilliä.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1,5 kgkiinteitä perunoita (esim. siikli)
  • 170 gpekonia
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2,5 dlkermaa
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 500 greblochon juustoa (voi korvata raclette juustolla)

Tarjoiluun

  • vihersalaattia (esim. rucola, frisee)
  • leikkeleitä (esim. ilmakuivattua kinkkua, keittokinkkua, salamia)
  • keitettyä parsakaalia
  • maalaisleipää
  • hillosipuleita
  • coctailkurkkuja
  • oliiveja
  • säilöttyjä valkosipulin kynsiä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä perunoita kuorineen noin 15 minuuttia. Älä keitä perunoita kypsiksi asti. Anna perunoiden jäähtyä hetki. Kuori perunat ja leikkaa viipaleiksi. Asettele viipaloidut perunat voideltuun uunivuokaan.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuutioi pekoni ja laita kylmälle pannulle. Paista pekonikuutiot rapeiksi. Lisää pannulle viipaloidut sipulit ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki.

Lisää pekoni-sipuliseos perunoiden joukkoon uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita valkoviini ja kerma hyvin keskenään, kaada tasaisesti uunivuokaan.

Viipaloi reblochon juusto ja asettele viipaleet perunoiden pinnalle. Voit tarvittaessa korvata reblochon juuston raclet juustolla. Paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.

Anna tartifleten jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile tartifletten kanssa esimerkiksi vihersalaattia, hyviä leikkeleitä, parsakaalia, maalaisleipää, hillosipuleita, coctailkurkkuja ja oliiveja.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä