Maku

Tarte tatin ruusukaaleista

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Suolainen ja makea sulautuvat tässä keikauspiirakassa kutkuttavasti toisiinsa. Ruusukaali ja vaahterasiirappi todellakin rokkaavat!
MA
4.9
0
Julkaistu: 21.10.2016


Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 dlsoijajogurttia (maustamatonta, esim. Alpro)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 1/2 tlsuolaa

Täyte

  • 400 gruusukaalia (1 rs)
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlkurkumaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)
Tulosta

Valmista ruusukaalipiirakka näin:

Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei muodostu sitkoa.

Kääri taikina kelmuun ja siirrä se jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Huuhtele ruusukaalit ja poista kovat kannat ja uloimmat lehdet. Halkaise ruusukaalit ja nosta ne uunivuokaan (Ø 22–24 cm), leikkuupinta alaspäin.

Mausta ruusukaalit vaahterasiirapilla, öljyllä, kurkumalla, suolalla ja pippurilla.

Paahda ruusukaaleja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä.

Ota vuoka uunista. Lorauta kaaleille tarvittaessa vielä 1 rkl öljyä.

Kauli taikina jauhojen avulla pyöreäksi, hieman vuokaa suuremmaksi levyksi.

Nosta taikinalevy ruusukaalitäytteen päälle ja painele se vuoan reunoille asti. Pistele taikina haarukalla.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja saa kauniin värin.

Anna ruusukaalipiirakan vetäytyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.

Kommentoi »