Maku

Tarte tatin raparperista

1 h 20 min
KA
4
0

Tarte tatin eli paistamisen jälkeen kumottava piiras onnistuu myös raparperista. Tarjoa raparperista valmistettu tarte tatin lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård

Ainekset (8 annosta)

  • 1200 graparperia
  • 3 dlsokeria
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 50 gvoita
  • 400 gmurotaikinaa (pakaste)
  • 1 1/2 dlmantelijauhetta

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Voitele kakkuvuoka (Ø 30 cm). Kuori ja pilko raparperit ja kaada ne vuokaan. Ripottele sokeri, perunajauhot ja pieniksi kuutioiksi leikattu voi päälle ja sekoita hyvin.

Sekoita mantelijauhe sulaneen taikinan joukkoon. Kauli tai taputtele taikina raparperipalat peittäväksi levyksi ja siirrä se palojen päälle vuokaan.

Paista 40–50 minuuttia. Kumoa tarte tatin tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
4