Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Nypi voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Riko muna ja vatkaa kevyesti. Lisää munaa sitomaan taikinaa. Sekoita tasaiseksi, ja pane taikina jääkaappiin odottamaan.
Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi.
Valitse lieden- ja uuninkestävä astia (ø 24 cm). Soveltuvia ovat paksupohjaiset teräsvuoat tai valurautapannut, joissa myös kahvat kestävät uunin. Sulata voi ja lisää sokeri.
Asettele omenalohkot vuokaan vieri viereen ja lisää calvados.
Kuumenna hiljalleen ja keitä, kunnes vuokaan muodostuu karamellimainen, kullanruskea seos. Anna omenoiden jäähtyä hieman.
Kauli taikinasta vuoan reunat peittävä kansi ja paina reunat sisään. Pistele pintaan haarukalla muutama höyryaukko.
Paista tarte tatin -torttua 200 asteessa 25–30 minuuttia.
Anna ylösalaisintortun jäähtyä hieman ja kumoa vadille. Tarjoa tarte tatin haaleana vaniljajäätelön tai calvadosilla maustetun kermavaahdon kera.
”Ylösalaisintortun” kerrotaan syntyneen vahingossa Tatinin sisarusten omistamassa hotellissa. Omenatäyte kypsennetään ensin pannulla, päälle kaulitaan kansi ja torttu paistetaan uunissa. Lopuksi ihanuus kumotaan tarjolle.