Maku

Tartarpihvi

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Kun tartarin kanssa tarjoaa ketunleipiä, se ei kaipaa rinnalleen perinteisiä kapriksia, etikkapunajuuria tai sipulia. Käenkaalin vaaleat kukat koristavat annoksen juhlavaksi.
GL
MA
3
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (4 annosta)

  • 200 gnaudan sisäfileetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 kplkeltuaista (raakaa)

Koristelu

  • 1 dlkäenkaalin eli ketunleivän lehtiä (ja kukkia)
  • 1 rklherukankukkia
  • 1 rklruohosipulia (hienonnettuna)
Tulosta

Puhdista liha mahdollisista kalvoista. Leikkaa filee veitsellä pieniksi, ½ cm x ½ cm kokoisiksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa lihasta tartarpihvit neljälle lautaselle. Nosta munankeltuaiset lasiin ja riko rakenne haarukalla. Valuta keltuaisesta lusikalla raitoja pihvien päälle.

Koristele tartarpihvit ketunleipien lehdillä ja kukilla, herukankukilla ja ruohosipulilla.

MITÄ PIDIT?
3