Maku

Tapenade kolmella tapaa

10 min
0
0

Tapenade kolmella tapaa

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Tapenade-nimitys on kotoisin Ranskan Provencesta, kreikkalaiset kutsuvat oliivitahnaa nimella pasta elias.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Tomaattitapenade

  • 100 goliiveja (kalamata)
  • 6 kplaurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 kpllatva-artisokkaa (säilöttyjä sydämiä)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 kpltuoretta chiliä (mieto, siemenineen)
  • 1/4 tlmustapippuria

Hedelmäinen tapenade

  • 100 goliiveja (kalamata)
  • 1 kplappelsiinia (1 raastettu kuori ja 3 lohkoa kalvottomina viipaleina)
  • 1/2 dlmanteleita (kuorittuja, jauhettuna)
  • 2 kplkuivattuja viikunoita
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 tlfenkolinsiemeniä murskattuna
  • 1/4 tlmustapippuria

Yrttitapenade

  • 150 goliiveja (vihreitä kreikkalaisia)
  • 2 rklkapriksia
  • 2 kplanjovista (fileetä)
  • 1 dltuoretta lehtipersilijaa (hienonnettuna)
  • 1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1 dltuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 1 tlsinappia
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Tapenade valmistuu näin:

Mittaa kaikki kunkin oliivitahnan aineet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.

Voit valmistaa oliivitahnan myös monitoimikoneessa tai morttelissa hienontaen.

Tarjoa tapenadea vaalean leivän kera.

  • Oliivitahna säilyy jääkaapissa noin viikon.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä