Kotivinkki

Tapenade eli vihreä oliivitahna

15 min
0
0

Tapenade on ihanteellinen levite patongin päälle: suolainen ja sopivasti kirpeä.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen

Ainekset (1 purkki )

  • 100 gvihreitä oliiveja (n. 2 dl)
  • ½ dlkapriksia
  • 4sardiini- tai anjovisfileetä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rklsitruunan mehua
  • ½ dltuoretta persiljaa hienonnettuna
  • rouhittua mustapippuria
  • ¾ dloliiviöljyä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Mittaa kaikki ainekset paitsi oliiviöljy monitoimikoneen kulhoon. Aja hienoksi massaksi.

2. Lisää öljy ohuena norona, anna koneen samalla käydä.

3. Purkita oliivitahna hyvin pestyihin purkkeihin ja sulje huolellisesti puhtailla kansilla. Tapenade säilyy avaamattomana jopa kuukauden ja avattuna 2–3 viikkoa jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
0