Maku

Talvitabbouleh – kahden greipin taktiikalla mehevöitetty raikas & ruokaisa salaatti

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Paahdetut juurekset ja kvinoa tekevät raikkaasta talvitabboulehista mukavan ruokaisan. Viimeisen silauksen tuo koukuttavavan hapokas verigreippivinegretti. Nappaa ohje!
GL
VE
0
0
Julkaistu 13.2.2023


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 2punajuurta
  • 2raitajuurta
  • 2keltajuurta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 dlkvinoaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rkuminttua
  • 1verigreippi
  • 1greippi
  • 1pieni fenkoli
  • 1kevätsipuli
  • ½ dlkuorittuja pistaasipähkinöitä

Verigreippivinegretti

  • 1verigreipin mehu
  • 1 rklagavesiirappia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • ¼ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Talvitabbouleh – ohje:

  1. Kuori ja viipaloi puna-, raita- ja keltajuuret. Levitä juurekset kahdelle pellille leivinpaperin päälle omina ryhminään. Pirskota päälle oliiviöljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä mutta napakoita.
  2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää suola. Hienonna minttu ja sekoita se kvinoaan.
  3. Leikkaa greipeistä päädyt pois. Leikkaa kuoret pois veitsellä leikkuulautaa vasten. Viipaloi greipit.
  4. Suikaloi fenkoli ja hienonna kevätsipuli. Rouhi pähkinät.
  5. Asettele talvitabboulehin raaka-aineet tarjoiluvadille kerroksittain.
  6. Sekoita vinegretin ainekset kulhossa. Tarjoa salaatinkastikkeena.

Vinkki!

Kokeile salaattiin ja vinegrettiin myös veriappelsiineja ja tavallisia appelsiineja.

Kommentoi »