0(0)
Talvitabbouleh – kahden greipin taktiikalla mehevöitetty raikas & ruokaisa salaatti
Gluteeniton
Vegaaninen
30 min
Paahdetut juurekset ja kvinoa tekevät raikkaasta talvitabboulehista mukavan ruokaisan. Viimeisen silauksen tuo koukuttavavan hapokas verigreippivinegretti. Nappaa ohje!
13.2.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2punajuurta
2raitajuurta
2keltajuurta
2 rkloliiviöljyä
2 dlkvinoaa
½ tlsuolaa
1 rkuminttua
1verigreippi
1greippi
1pieni fenkoli
1kevätsipuli
½ dlkuorittuja pistaasipähkinöitä
Verigreippivinegretti
1verigreipin mehu
1 rklagavesiirappia
3 rkloliiviöljyä
¼ tlsuolaa
½ tlmustapippuria

Talvitabbouleh – ohje:

  1. Kuori ja viipaloi puna-, raita- ja keltajuuret. Levitä juurekset kahdelle pellille leivinpaperin päälle omina ryhminään. Pirskota päälle oliiviöljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä mutta napakoita.
  2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää suola. Hienonna minttu ja sekoita se kvinoaan.
  3. Leikkaa greipeistä päädyt pois. Leikkaa kuoret pois veitsellä leikkuulautaa vasten. Viipaloi greipit.
  4. Suikaloi fenkoli ja hienonna kevätsipuli. Rouhi pähkinät.
  5. Asettele talvitabboulehin raaka-aineet tarjoiluvadille kerroksittain.
  6. Sekoita vinegretin ainekset kulhossa. Tarjoa salaatinkastikkeena.

Vinkki!

Kokeile salaattiin ja vinegrettiin myös veriappelsiineja ja tavallisia appelsiineja.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.