Talvitabbouleh – kahden greipin taktiikalla mehevöitetty raikas & ruokaisa salaatti
Gluteeniton
Vegaaninen
30 min
Paahdetut juurekset ja kvinoa tekevät raikkaasta talvitabboulehista mukavan ruokaisan. Viimeisen silauksen tuo koukuttavavan hapokas verigreippivinegretti. Nappaa ohje!
Kuori ja viipaloi puna-, raita- ja keltajuuret. Levitä juurekset kahdelle pellille leivinpaperin päälle omina ryhminään. Pirskota päälle oliiviöljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä mutta napakoita.
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää suola. Hienonna minttu ja sekoita se kvinoaan.
Leikkaa greipeistä päädyt pois. Leikkaa kuoret pois veitsellä leikkuulautaa vasten. Viipaloi greipit.
Suikaloi fenkoli ja hienonna kevätsipuli. Rouhi pähkinät.