Jouluinen pannukakku - uusi tapa herkutella pipareilla
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minJouluinen pannukakku saa makunsa kirpeästä omenasta, pipareista ja mantelista. Vastustamaton herkku kruunataan piparimuruilla ja kinuskikastikkeella.
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.11.2016

Jouluinen pannukakku - uusi tapa herkutella pipareilla
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 2 kplkananmunia
- 3 dlkevytmaitoa
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- 1/2 tlkardemummaa
- 1/4 tlsuolaa
- 1 kplhapokasta omenaa
- 50 gpipareita
- 20 gmantelilastuja
lisäksi
- kinuskikastiketta
- piparimuruja
- mantelilastuja
Jouluinen pannukakku valmistuu näin:
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon maito. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää kulhoon. Mausta vaniljasokerilla, kardemummalla ja suolalla.
Raasta omena ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon myös murennetut piparit ja mantelilastut.
Paista lettu- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä nokareessa voita.
Tarjoa jouluinen pannukakku kinuskikastikkeen, piparimurujen ja paahdettujen mantelilastujen kanssa. Kokeile myös vaniljajäätelöä.

Gluteeniton taatelikakku – mausteinen ja mehevä jouluherkku
Maku

Yhden kulhon munaton taatelikakku
Maku

Piparkakkutaikina
Maku

Pipariporot
Maku

Muumipiparkakkutalo – koko perheen joulusuosikki

Glögijuustokakku – täydellinen kakku joulun herkkuhetkiin
Maku

Vaniljainen vaalea glögi
Kotivinkki

Kookos-glögijäädyke
Maku