Maku

Jouluinen pannukakku - uusi tapa herkutella pipareilla

30 min
3.33
0

Jouluinen pannukakku saa makunsa kirpeästä omenasta, pipareista ja mantelista. Vastustamaton herkku kruunataan piparimuruilla ja kinuskikastikkeella.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (5 annosta)

  • 2 kplkananmunia
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplhapokasta omenaa
  • 50 gpipareita
  • 20 gmantelilastuja

lisäksi

  • kinuskikastiketta
  • piparimuruja
  • mantelilastuja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Jouluinen pannukakku valmistuu näin:

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon maito. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää kulhoon. Mausta vaniljasokerilla, kardemummalla ja suolalla.

Raasta omena ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon myös murennetut piparit ja mantelilastut.

Paista lettu- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä nokareessa voita.

Tarjoa jouluinen pannukakku kinuskikastikkeen, piparimurujen ja paahdettujen mantelilastujen kanssa. Kokeile myös vaniljajäätelöä. 

MITÄ PIDIT?
3.33