Maku

Jouluinen pannukakku - uusi tapa herkutella pipareilla

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Jouluinen pannukakku saa makunsa kirpeästä omenasta, pipareista ja mantelista. Vastustamaton herkku kruunataan piparimuruilla ja kinuskikastikkeella.
3.3
0
Julkaistu: 11.11.2016


Reseptin ainekset (5 annosta)

  • 2 kplkananmunia
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplhapokasta omenaa
  • 50 gpipareita
  • 20 gmantelilastuja

lisäksi

  • kinuskikastiketta
  • piparimuruja
  • mantelilastuja
Tulosta

Jouluinen pannukakku valmistuu näin:

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon maito. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää kulhoon. Mausta vaniljasokerilla, kardemummalla ja suolalla.

Raasta omena ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon myös murennetut piparit ja mantelilastut.

Paista lettu- tai paistinpannulla miedolla lämmöllä nokareessa voita.

Tarjoa jouluinen pannukakku kinuskikastikkeen, piparimurujen ja paahdettujen mantelilastujen kanssa. Kokeile myös vaniljajäätelöä. 

Kommentoi »