Kotivinkki

Talvinen lakkakakku

0
0

Talvinen lakkakakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

POHJA:

  • 4luomukananmunaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

KOSTUTUKSEEN:

  • 1 dlsitruunaista kivennäisvettä

TÄYTE:

  • 1 dlvispikermaa
  • 1 dlrahkaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 dllakkahilloa
  • rasvaa vuoan voiteluun

PÄÄLLE:

  • 1 pktvalkoista sokeripäällystettä
  • ¼ pktvaaleaa marsipaania
  • valkoista sokerikuorrutetta
  • helmikoristeita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita vehnäjauhoihin perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos munavaahtoon.

3. Voitele ja jauhota irtoreunainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa uunin alaritilätasolla 175 asteessa 20–25 minuuttia.

4. Jäähdytä pohja ja leikkaa se kolmeksi levyksi.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka, sokeri ja vaniljasokeri.

6. Kostuta pohjalevy, levitä sille puolet lakkahillosta ja rahkaseoksesta. Nosta seuraava levy päälle, kostuta ja levitä sille loput lakkahillosta ja rahkasta. Nosta kansilevy päälle ja kostuta sitä hieman.

7. Ota 3/4 sokeripäällysteestä ja kaulitse se vähän kakun pohjaa suuremmaksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Kaulitse loppu päällysteestä kahdeksi kapeaksi, kakun reunoille sopivaksi levyksi. Nosta levyt kakun reunoille ja taputtele tasaiseksi.

8. Kaulitse marsipaani ja ota siitä porokuvioita koristeeksi kakun reunoille. Liimaa porot sokerikuorrutteella. Tee vielä koristeristikko sokerikuorrutteella kakun päälle. Liimaa kuorrutteen avulla koristehelmiä kakun päälle ja reunoille.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä