Talkoopiirakka

1 h 10 min
4.5
2

Talkoopiirakka

Pellillinen piirakkaa on paras talkooeväs! Tässä peltipiirakassa maistuvat pekoni ja kasvikset.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 3 dlkaurahiutaleita
  • 2 dlsämpyläjauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 dlruokaöljyä
  • 2 kplmunaa
  • 3 dlvettä

Täyte

  • 170 gpekonia
  • 400 gkesäkurpitsaa
  • 1 kplpurjoa
  • 150 gjuuriselleriä
  • 500 gkirsikkatomaattia
  • 2 tlpizzamaustetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 dlrasvatonta maitoa
  • 3 kplmunaa
  • 150 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista ensin täyte. Leikkaa pekoninippu saksilla kapeiksi suikaleiksi kylmään paistokasariin. Halkaise pesty kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo. Raasta kuorittu selleri karkealla terällä. Huuhtele myös tomaatit ja leikkaa ne neljään osaan.

Kuumenna pekonit ja sekoittele, kunnes pekoni on ruskistunut. Lisää kasariin kesäkurpitsa, purjo ja selleri. Kääntele parin minuutin ajan ja lisää tarvittaessa tilkka rypsiöljyä. Mausta seos pizzamausteella sekä suolalla ja pippurilla.

Sekoita keskenään maito, munat ja puolet juustoraasteesta. Mausta halutessasi suolaripauksella.

Sekoita pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin – seos saa olla hyvin löysää. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja levitä tasaiseksi. Esipaista pohjaa 225 asteessa 5 minuuttia.

Levitä taikinan päälle pekoni-kasvisseos sekä tomaatit. Kaada päälle muna-maitoseos. Peitä pinta lopulla juustoraasteella.

Paista talkoopiirakkaa uunin alimmalla tasolla vielä noin 30 minuuttia.

Tarjoa talkooväelle piirakan kera teetä, olutta tai maitoa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä