Maku

Talkkunainen mansikkajäätelökakku

3 h 40 min
5
2

Talkkunainen mansikkajäätelökakku

Teksti Hanna Hiipakka
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 350 gdigestivekeksejä
  • 1 dlvoita (sulatettuna)

Mansikkatäyte

  • 400 gmansikoita (pakaste)
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlsiirappia (vaalea)
  • 2 1/2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria

Talkkunakerros

  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlsiirappia (vaalea)
  • 1 1/2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 6 rkltalkkunajauhoja
  • 3/4 tlvaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 dlmansikoita

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjalle. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Valmista mansikkatäyte. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa munat ja siirappi kuohkeaksi. Vaahdota kerma pehmeäksi ja mausta se sokerilla. Sekoita mansikkasoseen joukkoon kerma- ja munavaahto. Levitä mansikkakerros keksipohjalle ja pakasta kakkua reilun tunnin ajan.

Tee sillä aikaa talkkunatäyte. Vatkaa muna ja siirappi. Vatkaa kerma pehmeäksi ja mausta se talkkunalla ja sokerilla. Lisää munaseos talkkunakermaan kevyesti sekoittaen.

Ota jähmettynyt mansikkakakku pakastimesta ja levitä päälle talkkunaseos. Pakasta uudelleen.

Ota talkkunainen mansikkakakku pehmenemään noin 20 minuuttia ennen tarjoilua ja koristele halkaistuilla mansikoilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä