Kotivinkki

Tähtitortut

0
0


 

Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki

Ainekset

VOITAIKINA:

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlvettä
  • 150 gvoita

JOULUTORTUT:

  • noin 100 gluumumarmeladia
  • tomusokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita vehnäjauhot veden joukkoon. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

2. Vetele voista juustohöylällä ohuita levyjä ja asettele ne toiselle puoliskolle taikinalevyä. Ajattele taikinalevyä kirjan aukeamana, jossa voi tulee kirjan toiselle sivulle.

3. Käännä toinen taikinapuolisko voipuolen päälle. Painele reunat vastakkain.

4. Kaulitse levy suorakaiteen malliseksi levyksi. Taittele taikinalevy kolmin kerroin. Käännä taikinalevyä vaaka-asennosta pystyasentoon ja kaulitse taas suorakaiteen malliseksi levyksi. Tee tämä 4–6 kertaa. Jos taikina alkaa pehmetä liikaa, laita se välillä jääkaappiin.

5. Ota voitaikinasta ensin puolet käsittelyyn ja leikkaa se neliöiksi taikinapyörällä tai veitsellä.

6. Leikkaa kunkin neliön keskikohdasta viilto kuhunkin nurkkaan. Asettele joka toinen neliön kärki taikinaneliön keskelle. ”Liimaa” taikinanurkat kiinni veteen kostutetulla sormella.

7. Laita kunkin neliön keskelle luumumarmeladia.

8. Paista tähtitorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Ota toinen taikinapuolisko leivottavaksi sillä aikaa, kun ensimmäiset tortut ovat uunissa paistumassa. Jäähdytä tortut ja ripottele niiden pinnalle tomusokeria.

Huom: Voitaikinan kovettumisaika jääkaapissa vähintään 2 T. Vinkki: Voit urakoida voitaikinan valmiiksi ja säilyttää sen jääkaapissa hyvin pakattuna. Leivo ja paista tortut valmiiksi vaikka vasta parin päivän kuluttua. Voitaikina sopii paitsi torttuihin, mainiosti myös viinereiden, pasteijoiden ja pikkupiirasten valmistamiseen.

MITÄ PIDIT?
0