Maku

Tahmeat siivet ja bataattiranskalaiset

1 h 45 min
5
0

Tahmeat siivet ja bataattiranskalaiset

GL
MA
MU
0
5
Siivet ovat koukuttavaa näppiruokaa! Kokeile näitä tahmealla ja mausteisella glazella viimeisteltyjä kanansiipiä, etkä tule pettymään. Kaverikseen herkkuwingsit saavat vielä uunissa paahdettuja bataattiranuja.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gbroilerin siipiä (1 pkt maustamattomia siipiä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlfenkolinsiemeniä (murskattuna)
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna )

BBQ-glaze

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 2 dlomenatäysmehua
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1/2 tlchilirouhetta

Bataattiranskalaiset

  • 1000 gbataattia (1 iso)
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista tahmeat siivet ja bataattiranskalaiset näin:

Hiero mausteet siipien pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä siivet leivinpaperin päälle uunipellille.

Pese bataatti hyvin. Leikkaa se ranskalaisia muistuttaviksi tikuiksi ja siirrä ne kulhoon.

Mausta öljyllä, suolalla, paprikalla ja pippurilla. Sekoita. Kumoa bataattiranskalaiset toiselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista siipiä ja bataattiranskalaisia 200 asteessa kiertoilmatoiminnolla 25–30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Tee sillä aikaa glaze-kastike.

Kuori, silppua ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää tomaattimurska, omenamehu, muscovadosokeri, soija ja mausteet. Keitä kokoon ilman kantta 15–20 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

Ota siivet uunista, kaada kastike siipien päälle ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.

Tarjoa tahmeat siivet heti bataattiranskalaisten kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä