Maku

Tahmeat siivet ja bataattiranskalaiset

1 h 45 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen1 h
Siivet ovat koukuttavaa näppiruokaa! Kokeile näitä tahmealla ja mausteisella glazella viimeisteltyjä kanansiipiä, etkä tule pettymään. Kaverikseen herkkuwingsit saavat vielä uunissa paahdettuja bataattiranuja.
GL
MA
MU
5
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 800 gbroilerin siipiä (1 pkt maustamattomia siipiä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlfenkolinsiemeniä (murskattuna)
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna )

BBQ-glaze

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 2 dlomenatäysmehua
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1/2 tlchilirouhetta

Bataattiranskalaiset

  • 1000 gbataattia (1 iso)
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
Tulosta

Valmista tahmeat siivet ja bataattiranskalaiset näin:

Hiero mausteet siipien pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä siivet leivinpaperin päälle uunipellille.

Pese bataatti hyvin. Leikkaa se ranskalaisia muistuttaviksi tikuiksi ja siirrä ne kulhoon.

Mausta öljyllä, suolalla, paprikalla ja pippurilla. Sekoita. Kumoa bataattiranskalaiset toiselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista siipiä ja bataattiranskalaisia 200 asteessa kiertoilmatoiminnolla 25–30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Tee sillä aikaa glaze-kastike.

Kuori, silppua ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää tomaattimurska, omenamehu, muscovadosokeri, soija ja mausteet. Keitä kokoon ilman kantta 15–20 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

Ota siivet uunista, kaada kastike siipien päälle ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.

Tarjoa tahmeat siivet heti bataattiranskalaisten kanssa.

MITÄ PIDIT?
5