Maku

Tähdellinen mansikka-vaniljahillo

45 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (1 annosta)

  • 1000 gmansikoita
  • 2 kplvaniljatankoa
  • 6 kpltähtianista
  • 500 ghillosokeria
  • 1/2 dlsitruunamehua

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Perkaa mansikat ja halkaise vaniljatangot pitkittäin. Lado paksupohjaiseen kattilaan kerroksittain mansikat, vaniljatangot, tähtianikset ja hillosokeri. Kaada päälle sitruunamehu.

Kuumenna miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen. Ravistele kattilaa silloin tällöin. Anna hillon muhia hillitysti poreillen 5–10 minuuttia.

Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois ja poista vaniljatangot. Kaada hillo pieniin puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti. Jäähdytä mansikka-vaniljahillo nopeasti ja säilytä kylmässä.

•Jos haluat hilloosi vain aavistuksen aniksen makua, poista tähtianikset ennen purkitusta. •Tarjoa hilloa juustokakun tai pikkuleipien kanssa. Hillo maistuu ihanalle myös lettujen kera.

MITÄ PIDIT?
4