Maku

Tagine pihvinaudan paistisuikaleista

4 h
4
8

Tagine pihvinaudan paistisuikaleista

MU
GL
8
4
Teksti Marjo Vähäsarja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 700 gnaudanpaistia (suikaloituna, esim. Atrian Kulinaari pihvinaudan paistisuikaleita)
  • 4 kplsalottisipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklvoita
  • 2 rklmerisuolaa
  • 1 rklsokeria (ruskeaa)
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlchilitahnaa (savu)
  • 1/2 tlkuminaa
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 kpltähtianista
  • 4 dlvettä
  • 200 gkuivattuja viikunoita
  • 160 gkapriksia (varrellisia)
  • 1/2 dlsitruunamehua

Lisäksi

  • Koristeluun korianteria tai persiljaa

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h 30 min

Ota lihat huoneenlämpöön jääkaapista noin puoli tuntia ennen käyttöä.

Kuori ja leikkaa sipulit neljään osaan. Kuori ja murskaa valkosipulit. Huuhdo kirsikkatomaatit.

Paista lihat oliiviöljyn ja voin sekoituksessa kahdessa erässä suurehkolla pannulla.

Lisää sipulit ja tomaatit lihojen joukkoon. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla, savuchilillä, kanelitangolla ja tähtianiksella.

Anna hautua hetken, jotta tomaatit pehmenevät. Kaada seos tagineen (tai jatka kypsentämistä uunipadassa).

Kiehauta vesi pannussa ja kaada pataan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 1/2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä.

Pane viikunat likoamaan kylmään veteen kypsennyksen ajaksi. Kaada viikunoista vesi pois ja lisää ne taginepataan valutettujen kapristen kanssa. Sekoita joukkoon myös sitruunanmehu. Anna hautua vielä puoli tuntia.

Koristele tagine korianteri- tai persiljasilpulla juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile tagine riisin tai couscousin, turkkilaisen jogurtin ja sitruunalohkojen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä