Kotivinkki

Tacopiirakka – meksikolaisesta keittiöstä tutut maut saavat uuden muodon suolaisena leivonnaisena

40 min
GL
4.18
0

Tacopiirakka leivotaan keikauskakun tapaan. Pohjana on kauniin keltainen, gluteeniton maissileipä ja täytteenä tacomaustettua jauhelihaa sekä paprikaa. Koko komeuden kruunaa kunnon kerros cheddarjuustokastiketta.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Täyte

  • 500 gnaudan jauhelihaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 pstacomaustetta
  • 1 dlsalsakastiketta

Maissileipäpohja

  • 3 dlmaissijauhoja
  • 1 dlgluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • ⅓ tlchilijauhetta
  • 4 dlkermaviiliä
  • 2kananmunaa
  • 25 gvoita sulatettuna

Lisäksi

  • 1punainen paprika
  • 1keltainen paprika
  • 1punasipuli
  • ½ prkcheddarjuustokastiketta (Valio Koskenlaskija Ruoka)
  • ½ rsrucolan versoja tai rucolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Tacopiirakka valmistuu näin:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja kuullota lihasta irtoavassa rasvassa myös sipulit. Mausta tacomausteella ja salsalla.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Kaada jauhelihaseos vuoan pohjalle ja painele se tiiviiksi.
  3. Sekoita maissijauhot, jauhoseos, leivinjauhe, sokeri, suola ja chilijauhe keskenään. Vatkaa erillisessä astiassa kermaviili, munat ja voisula. Yhdistä ainekset ja sekoita hyvin.
  4. Kaada maissileipätaikina jauhelihan päälle vuokaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa vadille.
  5. Leikkaa paprikat paloiksi ja hienonna punasipuli. Viimeistele pinta juustokastikkeella, paprikalla, punasipulilla ja rucolalla.
MITÄ PIDIT?
4.18