Tacopiirakka – meksikolaisesta keittiöstä tutut maut saavat uuden muodon suolaisena leivonnaisena
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minTacopiirakka leivotaan keikauskakun tapaan. Pohjana on kauniin keltainen, gluteeniton maissileipä ja täytteenä tacomaustettua jauhelihaa sekä paprikaa. Koko komeuden kruunaa kunnon kerros cheddarjuustokastiketta.
GL
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.8.2019

Tacopiirakka – meksikolaisesta keittiöstä tutut maut saavat uuden muodon suolaisena leivonnaisena
Reseptin ainekset (10 annosta)
Täyte
- 500 gnaudan jauhelihaa
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1 pstacomaustetta
- 1 dlsalsakastiketta
Maissileipäpohja
- 3 dlmaissijauhoja
- 1 dlgluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlsokeria
- 1 tlsuolaa
- ⅓ tlchilijauhetta
- 4 dlkermaviiliä
- 2kananmunaa
- 25 gvoita sulatettuna
Lisäksi
- 1punainen paprika
- 1keltainen paprika
- 1punasipuli
- ½ prkcheddarjuustokastiketta (Valio Koskenlaskija Ruoka)
- ½ rsrucolan versoja tai rucolaa
Tacopiirakka valmistuu näin:
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja kuullota lihasta irtoavassa rasvassa myös sipulit. Mausta tacomausteella ja salsalla.
- Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Kaada jauhelihaseos vuoan pohjalle ja painele se tiiviiksi.
- Sekoita maissijauhot, jauhoseos, leivinjauhe, sokeri, suola ja chilijauhe keskenään. Vatkaa erillisessä astiassa kermaviili, munat ja voisula. Yhdistä ainekset ja sekoita hyvin.
- Kaada maissileipätaikina jauhelihan päälle vuokaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa vadille.
- Leikkaa paprikat paloiksi ja hienonna punasipuli. Viimeistele pinta juustokastikkeella, paprikalla, punasipulilla ja rucolalla.

Janssoninpiirakka – testaa tuttu kiusaus uudessa muodossa
Maku

Kermainen kantarellipiirakka
Maku

Kolmen juuston piirakka – hurmaannu emmentaalin, parmesaanin ja sinihomejuuston huipputriosta
Kotivinkki

Kylmäsavulohipiirakka
Maku

Pikkuiset parsapiirakat
Maku

Poropiirakka – rapea ja herkullinen suolainen piirakka on uunivalmis hetkessä
Kotivinkki

Punajuurigalette aateloidaan vuohenjuustolla ja timjamilla – tätä suolaista herkkupalaa on lähes mahdoton vastustaa!
Kotivinkki

Punajuuri-vuohenjuustoquiche
Maku