5(1)
Mikä herkullinen väripaletti! Makeat juurestacot saavat kaverikseen suolaista fetaa ja tulista chiliä
Kasvis
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Puna-, raita- ja keltajuuri sopivat mainiosti tacojen täytteeksi, sillä niissä on tulisen kaveriksi sopivaa makeutta. Ruokaisuutta mausteisiin juurestacoihin tuovat feta ja kikherneet. Höylää täytteeksi tulevat kurkut ohuiksi juustohöylällä ja pilko maun mukaan chiliä joukkoon.
Julkaistu 13.1.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
600 gpunajuuria ja/tai raitajuuria ja/tai keltajuuria
2 prkkikherneitä
3valkosipulinkynttä
2 rklöljyä
1 tlsuolaa
1 tljuustokuminaa
½ tlkanelia
Chilikurkut
½kurkku
1–2punaista chiliä
2 rkllimen mehua
1 tlhunajaa
¼ tlsuolaa
Lisäksi
8maissi- tai vehnätortillaa
3 dlturkkilaista jogurttia
200 gfetajuustoa
korianteria
limenlohkoja

Juurestacot valmistuvat näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa juurekset ohuiksi lanteiksi pellille. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä siivilässä ja valuta huolellisesti. Hienonna valkosipulinkynnet. Lisää kikherneet, valkosipulinkynnet, öljy ja mausteet pellille, ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.
  2. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi kannelliseen purkkiin. Viipaloi joukkoon chiliä. Lisää limen mehu, hunaja ja suola. Hölskyttele purkkia niin, että maut tasoittuvat.
  3. Lämmitä tortillat uunissa. Lusikoi letulle jogurttia, paahdettuja juureksia ja kikherneitä, chilikurkkuja ja murustele pinnalle fetaa. Tarjoa juurestacot tuoreen korianterin ja limenlohkojen kanssa.

Vinkki!

Punajuuren harvemmin käytetyt sisarukset, kelta- ja raitajuuri, tuovat kivaa vaihtelua ja väriä syksyisiin ruokiin. Kolmikko sopii hienosti vaikka samalle pellille uuniin paahtumaan. Eriväriset mukulat tosin vaativat hieman eri kypsymisajat, joten punajuuri kannattaa höylätä ohuiksi lastuiksi tai leikkata pienehköiksi lohkoiksi, kun taas raita- ja keltajuuret voi jättää hieman tuhdimmiksi paloiksi. Maultaan miedoin sisaruksista on raitajuuri ja selvästi makein taas keltajuuri.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.