Maku

Tacoateria

40 min
0
0

Tacoateria

MU
GL
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 450 ghunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
  • 1 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 1 kpljäävuorisalaattia
  • 1/2 kplkurkkua
  • 1 kplpunasipulia
  • 20 kpltacokuoria
  • 150 gjuustoa (rasvaa 15-18 %) (raasteena)
  • 190 gjalapenoa
  • 200 gkermaviiliä

Salsa

  • 3 kpltomaattia
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlpunasipulia (silputtuna)
  • 1 kpllimettiä (mehu)
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 rklmausteseosta (taco)
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Ruskista broilerinfileesuikaleet rasvassa kuumalla pannulla. Anna hautua kypsiksi kannen alla miedolla lämmöllä. Siirrä liha tarjoiluastiaan.

Pese, kuivaa ja suikaloi salaatti sekä kurkku. Hienonna punasipuli ja ota 1 dl erilleen salsaa varten. Pane kaikki ainekset omiin tarjoiluastioihinsa.

Valmista tomaattisalsa. Kuutioi tomaatit ja valuta siivilässä. Poista paprikasta ja chilipalosta kanta ja siemenet ja hienonna mallot pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja mausta tacopakkauksessa mukana olevalla tacomausteella sekä suolalla. Kaada tomaattisalsa tarjoiluastiaan.
Tarjoa tacoateria perjantai-illan kunniaksi.

•Broilerifileesuikaleet voit korvata hyvin maustetulla, sakeaksi haudutetulla jauheliha-tomaattimurskahöystöllä. Tacot ovat rentoa tarjottavaa isommallekin joukolle vaikkapa uudenvuodenaattona.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä