Kotivinkki

Taatelimurupalat

0
0

Taatelimurupalat

Taatelimurupalat saavat rouheutta saksanpähkinöistä.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset

Mantelipohja

  • 200 gmantelimassaa
  • 50 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1kananmuna

Taatelihillo

  • 200 gkuivattuja taateleita
  • 2 dlrypäle- tai omenatuoremehua
  • 2 tlpiparkakkumaustetta
  • 1 ½ rklsitruunamehua

Muruseos

  • 1 dl (50 g)saksanpähkinöitä
  • 50 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Aja mantelimassa ja voi tasaiseksi seokseksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai sähkövatkaimella. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita murumaiseksi. Lisää lopuksi kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

2. Vuoraa lasagnevuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä vuoan kokoiseksi levyksi. Nosta kaulimen avulla vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kymmenen minuuttia.

3. Mittaa taatelit, mehu ja piparkakkumauste kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Aja hillo tarvittaessa tasaisemmaksi sauvasekoittimella. Lisää lopuksi sitruunamehu. Levitä täyte paistetun pohjan päälle.

4. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi veitsellä. Mittaa kaikki muruseoksen ainekset kulhoon. Nypi käsin murumaiseksi seokseksi. Levitä seos täytteen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja paloittele.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä