Maku

Taatelibriossit

24 h 30 min
3.5
0

Taatelibriossit

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 3 kplmunaa
  • 20 ghiivaa
  • 1 1/2 dltäysmaitoa
  • 6 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 150 gvoita

Täyte

  • 200 gkuivattuja taateleita (hienoksi silputtuna)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Varmista, että munat, hiiva, maito ja voi ovat kylmiä. Mittaa yleiskoneen kulhoon munat, murennettu hiiva ja maito. Anna koneen käydä hetki ja lisää sitten jauhot ja ripaus suolaa. Vaivaa taikinaa keskinopeudella noin 5 minuuttia. Jos teet taikinan käsin, vaivaa silloin hieman pidempään, jotta saat riittävän sitkon.

Lisää lopuksi voi pieninä kuutioina ja keskinopeudella sekoittaen. Lisää voita vasta kun edellinen erä on sekoittunut taikinaan.

Peitä taikina muovikelmulla ja siirrä jääkaappiin kohoamaan yön yli.

Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 cm x 40 cm). Silppua taatelit hienoksi ja levitä ne tasaisesti taikinalevylle.

Kääri taikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa veitsellä noin 4 cm leveiksi paloiksi ja nosta muffinipellille tai -vuokiin. Kohota taatelibriossit peitettynä puolisen tuntia.

Voitele briossit vatkatulla munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes taatelibriossit ovat kullanruskeita ja kypsiä.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä