Pala talvista maisemaa! Leivo perinteinen taatelikakku peltiversiona – taateli-kookospaloja koristavat marmeladikuuset
1 h
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
40 minTaateli-kookospalat ovat perinteisen taatelikakun nopeasti paistuva peltiversio. Saat kakkuun suloisen talvimaiseman, kun koristelet sen pienillä marmeladikuusilla. Näitä paloja kelpaa popsia pitkin pyhiä!
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.12.2020

Pala talvista maisemaa! Leivo perinteinen taatelikakku peltiversiona – taateli-kookospaloja koristavat marmeladikuuset
Ainekset (noin 15 palaa)
- 1 pkt kivettömiä taateleita
- 2 dlkookosmaitoa
- 1¾ dl fariinisokeria
- 125 gvoita
- 2munaa
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3½ dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
- 2 dlturkkilaista jogurttia
- ½ dl tomusokeria
- 1 dl kookoshiutaleita
- (marmeladimakeisia)
Taateli-kookospalat leivotaan näin:
- Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää kookosmaito ja fariinisokeri. Keitä seosta keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja paloittele voi joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne haaleaan taateliseokseen yhdessä munien kanssa. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, matalaan uunivuokaan tai pikkupellille (noin 25 x 40 cm). Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Mausta kuorrutuksen jogurtti tomusokerilla. Levitä jogurtti jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Koristele halutessasi marmeladimakeisilla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0