Kotivinkki

Pala talvista maisemaa! Leivo perinteinen taatelikakku peltiversiona – taateli-kookospaloja koristavat marmeladikuuset

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Taateli-kookospalat ovat perinteisen taatelikakun nopeasti paistuva peltiversio. Saat kakkuun suloisen talvimaiseman, kun koristelet sen pienillä marmeladikuusilla. Näitä paloja kelpaa popsia pitkin pyhiä!
KA
0
0
Julkaistu: 21.12.2020


Ainekset (noin 15 palaa)

  • 1 pkt kivettömiä taateleita
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 1¾ dl fariinisokeria
  • 125 gvoita
  • 2munaa
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3½ dl vehnäjauhoja

Kuorrutus

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • (marmeladimakeisia)
Tulosta

Taateli-kookospalat leivotaan näin:

  1. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää kookosmaito ja fariinisokeri. Keitä seosta keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja paloittele voi joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
  2. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne haaleaan taateliseokseen yhdessä munien kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, matalaan uunivuokaan tai pikkupellille (noin 25 x 40 cm). Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Mausta kuorrutuksen jogurtti tomusokerilla. Levitä jogurtti jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Koristele halutessasi marmeladimakeisilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »