Maku

Syyspyttis

25 min
4
0

Syyspyttis

GL
KA
0
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkeitettyä perunaa
  • 1 kplsipulia
  • 200 gkangasrouskuja (tai muita metsäsieniä)
  • 1 kplmunakoisoa
  • 2 kplomenaa (kirpeää)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklkapriksia
  • 1 dlomenatäysmehua
  • 1 dlruohosipulia (silputtuna)

Lisäksi

  • 4 kplmunaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuori ja lohko keitetyt perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko sienet. Huuhdo ja paloittele munakoiso ja omenat.

Kuullota sipulit öljy-voiseoksessa paistokasarissa. Lisää perunat, sienet ja munakoisot. Paista ahkerasti käännellen noin 5 minuuttia.

Lisää omenat, suola, mustapippuri, kaprikset ja omenamehu. Keitä ilman kantta, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Mausta syyspyttis ruohosipulilla.

Tarjoa syksyisen pyttipannun lisäksi paistettuja munia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä