Maku

Syyspiirakka

45 min
5
0

Syyspiirakka

Kausiruokaa piirakan muodossa - upota piirakkaan kauden sienet ja kasvikset, kruunaa koko komeus herkullisella juustolla.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Piirakkapohja

  • 2 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dlspelttijauhoja
  • 100 gvoita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 0,5 dlValio Mustaleima juustoraastetta
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 60 gkylmäsavustettua hevosta leikkeleenä
  • 70 gtuoretta pinaattia (eli yksi paketillinen)
  • 1,5 dlkantarelleja
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplkananmuna
  • 2 dlValio Mustaleima juustoraastetta
  • 1-2 tlluomyrttisuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Aloita valmistamalla pohja. 

Sekoita vehnäjauhot, spelttijauhot ja leivinjauhe. 

Sulata voi.

Lisää jauhoseokseen voi ja 0,5 dl juustoraastetta sekä vesi. 

Sekoita. 

Painele taikina piirakkavuokaan. 

Paista pohjaa uunissa 200 asteessa 10-12 minuuttia. 

Kun piirakkapohja on esipaistossa, valmista sillä aikaa piirakan täyte. 

Pese pinaatit ja kuivaa ne hyvin, tee sama kantarelleille. 

Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle nokare voita tai öljyä. 

Lisää pinaatit ja kantarellit, paista keskilämmöllä kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut. 

Silppua leikkele. 

Sekoita kulhossa pinaatti, kantarellit, leikkele. 

Lisää ranskankerma ja desi juustoraastetta sekä kananmuna. 

Mausta luomuyrttisuolalla ja mustapippurilla. 

Sekoita hyvin ja kaada piirakkapohjan päälle.

Lisää juustoraastetta vielä levitetyn täytteen päälle.

Paista piirakkaa uunissa n. 20 minuuttia 200 asteessa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä