Maku

Syyscoleslaw

35 min
0
0

Syyscoleslaw

Syyscoleslaw on entistä mehevämpi, pekonilla ja siemenillä höystetty versio suositusta kaalisalaatista. Valmista coleslaw jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta kasvikset ehtivät maustua kunnolla.
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gpunakaalia
  • 2 kplporkkanaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 1 kplomenaa (suomalainen)
  • 1 dlsiemensekoitusta (esim. Pirkka)
  • 170 gpekonia

Kastike

  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 1/2 dlmajoneesia
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • 2 rkldijoninsinappia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista syyscoleslaw näin:

Leikkaa kaali hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja selleri. Raasta juurekset ja omena. Sekoita kasvikset kulhossa keskenään.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää kastike salaatin joukkoon. Anna salaatin maustua muutama tunti tai yön yli.

Paahda siemenet kevyesti kuumalla pannulla ja siirrä ne lautaselle.

Paloittele pekonit ja paista ne rapeiksi. Anna jäähtyä.

Kumoa coleslawsalaatti tarjoiluastiaan.

Ripottele siemenet ja pekonit syyscoleslawn pinnalle juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä