Maku

Syrnikit

1 h
5
1


 

Tulosta
Teksti Risto Lehmusoksa
Kuvat Pekka Haraste

Ainekset (8 kpl)

  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Pane rahka valumaan painon alle siivilään tai kahvinsuodattimeen muutamaksi tunniksi. Jos haluat nopeasti päästä paistamaan syrnikkejä, pane rahka kankaiselle lautasliinalle tai pyyhkeelle ja kierrä nyytiksi. Pusertele neste mahdollisimman tarkkaan pois.

Sekoita rahkan joukkoon ensin keltuaiset, sitten jauhot, suola ja sokeri. Ripottele runsaasti jauhoja työpöydälle ja käsiisi. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile mataliksi pulliksi.

Jos aika antaa myöten, pane pullat jääkaappiin foliolla peitettyinä puoleksi tunniksi.

Kuumenna runsaasti voita paistinpannussa tai ohukaispannussa. Painele pullat noin yhden sentin paksuisiksi letuiksi ja paista molemmin puolin 3–5 minuuttia. Liian kuumassa pannussa syrnikit palavat helposti. Kullanruskea on syrnikin oikea väri.

Tarjoa syrnikit kuumina hillon kanssa.

MITÄ PIDIT?
5