Maku

Syötävät soppalusikat

25 min
0
0

Syötävät soppalusikat

KA
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 200 gpiirakkataikinaa (pakaste)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tltuoretta rosmariinia

Lisäksi

  • 75 gvuohenmaitojuustoa (pehmeä)
  • 3 rklranskankermaa (rasvaa 28 %)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Kauli sulanut taikina vähän ohuemmaksi. Käytä jälkiruokalusikkaa mallina ja leikkaa terävällä veitsellä lusikan muotoinen pala taikinasta. Kaulakohta kannattaa tehdä vähän leveämmäksi, niin lusikasta tulee kestävämpi.

Nosta taikinalusikat uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele lusikat munalla. Ripottele päälle mausteita koristeeksi ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes syötävät lusikat ovat kauniisti ruskettuneet.

Notkista vuohenjuusto ranskankermalla. Nosta nokare juustoseosta jäähtyneelle syötäville lusikalle.

Tarjoa syötävät lusikat punaisen pelmeniliemen kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä