Maku

Syksyn suosikki: kantarellipiirakka

1 h 10 min
3
0

Syksyn suosikki: kantarellipiirakka

KA
0
3
Kantarellipiirakka on täynnä syksyn parhaita makuja! Katso ohje perinteiseen kantarellipiirakkaan ja ihastu.
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 50 gjuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dlvettä

Täyte

  • 10 dlkantarelleja
  • 1 rklleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 150 gpurjoa (suikaloituna)
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 66 gpussikeittoaineksia (kantarelli)
  • 2 tlkirveliä
  • 2 kplmunaa

Pinnalle

  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita rasva ja hiivaleipäjauhoihin sekoitettu leivinjauhe keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.

Puhdista ja pilko sienet kuumalle pannulle. Anna nesteen haihtua sienistä välillä sekoittaen. Lisää pannulle rasva ja purjo. Pyöräyttele sieni-purjoseosta muutaman minuutin ajan ja kaada joukkoon ranskankerma ja keittoainekset. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Mausta seos kirvelillä.

Sekoita vähän jäähtyneeseen täytteeseen munat ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle lopuksi juustoraastetta.

Paista kantarellipiirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Peitä kantarellipiiras leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

•Käytä piirakkaan myös muita sieniä. Haperot, tatit ja loppukesän suppilovahverot sopivat täytteeseen mainiosti. Heikkona sienivuotena piirakka syntyy viljellyistä, pakastetuista tai säilötyistä sienistä.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä