Maku

Syksyn mehevimmät kurpitsapiirakat

3 h 5 min
4.5
0

Syksyn mehevimmät kurpitsapiirakat

KA
0
4.5
Söpöt kurpitsapiirakat koristellaan kauniilla punoskannella. Katso vaihe vaiheelta -kuvat ristikkokuvion tekoon reseptin lopusta.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Helppo voitaikina

  • 250 gvoita (kylmää)
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 1/4 dlkylmää vettä

Kurpitsat

  • 400 gkurpitsaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 kpltuore chili (silputtuna)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkuminaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsavupaprikajauhetta

Täyte

  • 2 kplmunaa
  • 100 granskankermaa
  • 200 gfetajuustoa (murennettuna)
  • 1 dlparmesaanijuustoraastetta
  • 1/2 dlkurpitsansiemeniä
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

3 h 5 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h 20 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Näin valmistat kurpitsapiirakat:

Nypi kylmä voi, jauhot ja suola keskenään. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääräise taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (40 cm x 20 cm).

Taittele levy kolmikerroksiseksi, kauli levy uudestaan ja taittele samoin. Nosta taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Toista kauliminen ja jäähdytys vielä kaksi kertaa.

Kuori kurpitsa. Paloittele se muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle pellille. Lisää öljy, siirappi ja mausteet. Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Kauli voitaikina isoksi levyksi. Voitele kaksi pientä pataa (vetoisuus noin 4 dl) ja leikkaa niihin sopivat taikinapalat. Säästä loppu kaulittu taikina koristeluun.

Kaada kurpitsat vuokiin. Sekoita munat, ranskankerma, juustot, siemenet ja mausteet keskenään. Kaada seos täytteen päälle.

Leikkaa lopusta taikinasta vajaan sentin suikaleita. Asettele padan koosta riippuen 4–6 taikinasuikaletta pitkittäin padan päälle. Nosta joka toinen suikale ylös ja asettele taittokohtaan yksi taikinasuikale. Laske nostetut suikaleet alas ja nosta nyt ylös ne suikaleet, jotka äsken jäivät alas. Asettele taas taittokohtaan uusi taikinasuikale ja jatka, kunnes ruudukko on valmis.

Voitele ruudukko munalla. Paista kurpitsapiirakoita 200-asteisen uunin alatasolla 40–50 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä