Maku

Syksyinen sieni-artisokkasalaatti

30 min
3
0

Syksyinen sieni-artisokkasalaatti

GL
KA
MU
0
3
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 280 gartisokansydämiä
  • 10 dlkantarelleja
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 50 gfriseesalaattia ruukussa
  • 50 grucolaa
  • 50 gmangoldia eli lehtijuurikasta
  • 1/2 dlkurpitsansiemeniä

Pähkinäinen öljykastike

  • 2 rklbalsamiviinietikkaa (vaalea)
  • 1 tlsinappia
  • 1 rklvettä
  • 1 rklmaapähkinäöljyä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Halkaise artisokan sydämet ja nosta ne valumaan siivilään.
Puhdista metsäsienet ja pilko suurimmat pienemmiksi paloiksi. Paista sienet pannulla ja anna irtoavan nesteen haihtua lähes kokonaan. Lisää pannulle voinokare ja ruskista sieniä hetki. Mausta sienet suolalla ja pippurilla. Nosta ne jäähtymään.
Huuhtele salaatinlehdet. Kääräise lehdet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja ravista ne kuiviksi. Nosta lehdet tarjoiluastiaan.
Paahda kurpitsansiemeniä hetki kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hivenen väriä.
Kokoa tarjoilulautaselle kerroksittain sieniä ja artisokan sydämiä. Ripottele pinnalle paahdetut siemenet.
Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada se salaatille. Tarjoa heti.
•Tähän ohjeeseen sopivat paremmin säilötyt artisokat, mutta jos haluat käyttää tuoretta artisokkaa, keitä artisokat. Ota talteen lehtien kätköistä, mykerön sisältä, pohjaosat, paloittele ne ja käytä salaattiin.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä