Maku

Syksyinen lammaspata

4 h 15 min
3.7
1

Syksyinen lammaspata

GL
MU
1
3.7
Syksyinen lammaspata maustetaan makeilla aprikooseilla. Neilikalla maustettu pata lämmittää mukavasti pakkassäässä!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1500 glampaanpaistia (kuutioituna)

Paistamiseen

  • 2 rklvoita
  • 250 gsalottisipulia
  • 8 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dlkuivattua aprikoosia
  • 10 dlvettä
  • 3 rkllihafondia
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 16 kplperunaa

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Kuumenna rasva paistinpannussa tai kasarissa ja ruskista lihapalat muutamassa erässä. Kumoa lihat pataan.

Kuori salottisipulit ja halkaise isoimmat. Lisää sipulit, kuoritut valkosipulinkynnet sekä huuhdellut aprikoosit pataan.

Lisää lihaliemi ja viini, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä muut mausteet.

Hauduta kannen alla 150 asteessa noin 3 tuntia, upota sitten pataan kuoritut perunat ja jatka kypsentämistä vielä tunnin verran, jolloin perunat ovat kypsiä. Kääntele perunoita pari kertaa, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

•Jos pidät sakeasta kastikkeesta, suurusta liemi Maizena-kastikesuuruksella mieleiseksesi. Tarjoa lisänä hyvää leipää.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä