Maku

Sydänburgerit

2 h 30 min
0
0

Sydänburgerit

MU
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gnaudan sydäntä
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 4 kplkasvisliemikuutiota

Burgeri

  • 4 kplvehnäsämpylää
  • 100 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 2 kpltomaattia
  • 50 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1 kplmaustekurkkuja (viipaloituna)
  • 1 kplpunasipulia (viipaloituna)

Kastike

  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 rklpestoa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Huuhtele sydämet juoksevan veden alla. Kokoa sydämet muotoonsa ja kiinnitä cocktailtikuilla. Nosta sydämet kattilaan ja mittaa päälle vettä niin, että sydämet peittyvät.

Kuumenna kiehuvaksi ja kerää kauhalla vaahto pois. Lisää laakerinlehdet ja kasvisliemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä reilu tunti. Koeta kypsyyttä haarukalla.

Nosta sydämet liemestä ja jäähdytä. Poista cocktailtikut. Pane sydämet jääkaappiin kylmenemään. Leikkaa kylminä ohuiksi viipaleiksi.

Valmista burgerit. Halkaise sämpylät ja voitele tuorejuustolla. Täytä aineksilla, lusikoi päälle kastiketta ja paina sämpyläkansi päälle. Tarjoa sydänburgerit esim. kylmän maidon kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä