Sveitsiläinen juustosalaatti

25 min
3.3
0

Sveitsiläinen juustosalaatti

KA
GL
0
3.3
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 200 gjäävuorisalaattia
  • 100 glehtiselleriä
  • 1 kplomenaa
  • 200 gkivettömiä viinirypäleitä
  • 1 dlsaksanpähkinöitä (murskattuna)

Kastike

  • 1 dlmajoneesia
  • 1 dlkermaviiliä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklsinappia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 kpltammenlehtisalaattia ruukussa
  • 300 ggryèrejuustoa (rasvaa 27-30 %)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Paloittele huuhdottu ja kuivattu salaatti. Puhdista sellerin varret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi omena. Halkaise pestyt rypäleet ja poista siemenet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Säästä osa pähkinöistä koristeluun.

Yhdistä kastikeainekset ja sekoita kastike salaattiainesten joukkoon.

Asettele salaatinlehtiä tarjoiluastian reunoille ja nostele salaattiseos kulhoon. Leikkaa juustot erinäköisiksi paloiksi ja asettele sveitsiläisen salaatin päälle yhdessä loppujen pähkinöiden kanssa.

•Voit myös tehdä kastikkeellisen salaattipohjan etukäteen jääkaappiin maustumaan.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä