Suussasulava hollandaisekastike

15 min
5
0

Suussasulava hollandaisekastike

GL
KA
0
5
Teksti Lilli Ollikainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 175 gsuolatonta voita
  • 3 rklkuohuviiniä
  • 3 kplkeltuaista
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 tlsokeria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Sulata voi, mutta älä anna sen ruskistua. Jätä hetkeksi astiaan jäähtymään, jolloin hera painuu pohjaan ja voisula kirkastuu.

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kuohuviini, keltuaiset, suola ja rouhittu valkopippuri. Vatkaa voimakkaasti noin 30 sekuntia, jotta seos hieman vaahtoutuu.

Nosta kattila miedolle lämmölle ja jatka vatkaamista, kunnes seos on niin jähmeää, että pinnalle tipautettu kastikepisara pysyy näkyvissä noin 5 sekunnin ajan.

Valuta joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, ei vatkaten. Lisää voista vain kirkas osuus, eli jätä saostunut hera käyttämättä. Varo kuumentamasta kastiketta liikaa, jolloin se saattaa juoksettua tai keltuaiset kypsyä rakeisiksi.

Mausta hollandaisekastike sitruunamehulla ja sokerilla. Sokeri ei ole välttämätön, mutta sillä voi säätää esim. sitruunan happamuutta.

Hollandaisekastike on parhaimmillaan heti valmistuttuaan. Tarjoa keitettyjen parsojen kanssa. Jos lämmität kastiketta uudelleen, tee se varovasti vesihauteessa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä